Sportopleiding

Cursus Leider Sportieve Recreatie

 

Op mijn monitor kwam een bericht of ik mee wilde doen met een cursus "Leider Sportieve Recreatie"
Dit bericht interesseerde mij direct, al begreep ik ook wel dat mijn leeftijd wel eens een probleem zou kunnen zijn. Ik heb toch het aanmeldingsformulier ingevuld. Bij het invullen van mijn geboortedatum heb ik toch wel even getwijfeld, immers vul ik dan altijd 1948 in. Maar ik heb toch de juiste datum ingevuld. In no-time kreeg ik een reactie met de mededeling dat ik was aangenomen deel te nemen aan de cursus.

Op 19 oktober was er een informatieavond in de sporthal Zeeburg. De presentatie vond ik interessant vooral omdat men sprak over discipline enz. De aanwezige deelnemers brachten mij ook nu weer aan het twijfelen. Allemaal jongens en meiden in de leeftijd rond 20 jaar. Na het probleem van het cursusgeld te hebben opgelost was het dinsdag 2 november de eerste cursusavond. In een prima sporthal in de Bankastraat bij mij om de hoek verzamelen om precies 7 uur. In een grote kring eerst kennis maken. Iedereen moest zich presenteren met naam en toenaam. Wat een gemĂȘleerd gezelschap en ook veel Marokkanen.

William de coach starten met een warming up. Er ging een schok door mij heen, wat gebeurde hier. William ging in de hoek staan van de hal, wapperde met zijn handen hoog in de lucht en riep, nu staan we allemaal hier en iedereen rende naar hem toe. Zo heeft hij in alle hoeken van de zaal met zijn handen staan te wapperen en als jonge honden ging de groep achter hen aan, dat was toch iets te snel voor mij. Gelukkig wist ik mij goed te handhaven en bracht deze eerste avond tot een goed einde. De volgende dag had ik wat kramp in mijn benen maar niemand heeft het gemerkt.

Dinsdag 2 november 2010