De Tuinkabouters

Vrijdag 6 juli 2012

Door een bezoek aan familie in de Veldstraat van Helden bij Venlo hebben wij ook het tehuis voor kabouters ontdekt. De Veldstraat is een wat langere dorpsstraat met wat boerderijen en grote woonhuizen aan beide kanten. Al deze woningen hebben grotere en kleinere tuinen. In een van deze huizen op no. 36 wonen maar liefst 150 tuinkabouters. Grote en kleine mannetjes. Lachende en ook heel droevige kabouters die alle staan opgesteld om bekeken te worden. Sommige staan in groepjes te praten weer andere staan in werkhouding klaar om een klus te klaren. Deze kabouters staan allemaal weer tussen cactusplanten, gekweekt in de meest vreemde modellen. Dit alles te samen maakt de tuin zo triest.

Natuurlijk gaan over deze tuin de meest vreemde verhalen. Zo zijn er vorig jaar enkele kabouters weggelopen uit onvrede, maar er zijn begin dit jaar enkele kabouters hier te vondeling gelegd.

Natuurlijk heb ik bij de heer des huizes gevraagd of ik ook van de kabouter familie foto's mocht nemen. Ik merkte dat ik ze daarmee een groot plezier mee deed. Ik heb foto's van de hoofdkabouter genomen maar ook de vondelingetjes. Toen ik afscheid nam van de bewoner met zijn kabouters heb ik hem beloofd enkele foto's op facebook te zetten.