De reis naar Praag van 15 - 21 september 2012

Zaterdag, 15 september 2012


Met een plof vielen wij neer op ons bed in hotel kamer 401 van hotel Best West Grand Berouw. Ines wist te vertellen dat wij 15 uur in de bus hadden gezeten.

Die reis is goed gegaan. Steeds weer 3 uur rijden en dan weer een pauze van 40 minuten. Even wat eten en drinken en je weet wel. Prettige mensen van de reisorganisatie Kras. Dikke vette bus - stevige kerels met een goed verhaal.

Onze hotelkamer was perfect. Natuurlijk alles even uit proberen. De lampen de tv en hoe nu die deur goed op slot zit. Moe gingen wij slapen, want wij wisten dat morgenvroeg om half 9 de bus weer zou vertrekken, dit als start van ons vakantie programma.


Zondag, 16 september 2012

Op het programma stond voor vandaag een bezoek aan Praag de hoofdstad van Tsjechi√ę. Ons hotel ligt in het plaatsje Berouw, wat een uurtje rijden is vanaf Praag. Wij zagen nu goed het landschap - heuvelachtig en heel veel bossen.

In Praag stond onze Nederlandse gids reeds klaar met paraplu en vlag, zodat je haar in alle drukte goed kon terug vinden. Zij heeft ons van 10 tot 15 uur Praag laten zien. Iedereen was verrukt over deze fantastische mooie stad. Prachtige pleinen - statige gebouwen - indrukwekkende monumenten - maar ook dure winkels en in de restaurants koffie van Nescafé.

Na de rondleiding hebben wij op een grote boot op de Modau gevaren. Gedurende deze vaartocht konden wij ook genieten van een uitgebreide lunch. Een wat sombere accordeonist speelde zijn verplichte walsjes.

Om 19 uur waren wij weer terug in ons hotel te om dan weer naar het restaurant gaan voor het diner. Dit viel echter een beetje tegen. We begonnen met een heel vreemd voorafje. Het was yogert met allemaal zwarte pitjes er in. Het smaakte ook navenant. Daarna een groot stuk vlees met patat met als saus een deel v\an ons voorgerecht. Tot slot een bolletje ijs in de kleur van Shell geel. Na een fijne 1 ste dag zijn we vroeg weer naar bed gegaan. Moe van alle indrukken.