Bent u een model mijnheer

Dinsdag 30 januari 2012

Je moet je wel even opgeven als je geknipt wil worden. Maar in Amsterdam heeft het ROC een grote Afdeling Uiterlijke Verzorging. Even een telefoontje en dan kan je er geknipt worden.
Toen ik het schoolgebouw binnenkwam keek ik even wat rond, maar ik werd direct aangesproken door een leerlinge. Bent u een model mijnheer, werd mij gevraagd. Ik moest toch wel even nadenken, want wat gaat er hier met mij gebeuren.

Na een kennismaking met Anoeska (19 Jaar) gingen we samen weer naar een ander schoolgebouw waar dan in een groot lokaal allemaal leerlingen aan het knippen waren. Ik moest eerst mijn wensen kenbaar maken en Anoeska heeft toen mijn bijzonder voorzichtig geknipt. Steeds pakte zij tussen haar vingers een plukje haar en knipte er dan wat van af. Het bijwerken van de bakkenbaarden gaf nog enige discussie. Was nu die linkerkant hoger als de rechterkant of leek het maar zo. Het scheren van mijn nekharen was een grote stap voor haar. Heel voorzichtig gleed het mes over mijn huid. En het lukte ook allemaal redelijk. Anoeska was nu 2 jaar op de school en met maart moest zij haar eindexamen doen. Daarna wil zij verder gaan met nog een jaar voor haar opleiding van Alroundkapper. Daarna volgt nog een jaar voor de opleiding AVRO. Dit is het behandelen van krullen - de Wave en Tretlocks. Dit is het bewerken van het haar van Surinamers - Negers enz.

Ik heb u nog niet verteld hoe het resultaat was van het knippen van Anoeska. Toen zij zo'n uurtje aan het knippen was, kwam de docent van haar voor een inspectie. Hij gaf haar een 7 plus. Dat vind ik niet slecht want ik ken heel wat mensen waarvan het hoofd met kapsel een veel lager cijfer heeft.
Voordeel van je te laten knippen op de ROC is dat er niet afgerend hoef te worden. Dit terwijl in Amsterdam toch altijd een kappen 25 euro kost. Daarbij is het ook een leuke ervaring.ROC Afdeling Uiterlijke Verzorging Stadstimmertuin Amsterdam Centrum