Koop nooit een huis van Makelaar Kramer

Maandag 26 juli 2010

We zaten alweer midden in onze werkweek van Wemeldinge. Zo gingen we op woensdag 21 juli weer op pad naar een locatie die Pieter had uitgezocht. Heerlijk onder de bomen van de Hervormde kerk van Kapelle. Het schilderen ging goed en de uurtjes verstreken snel ; en zo was het alweer tijd om ons lunchpakket te nuttigen.
Plotseling stond er een heer naast mij die vol bewondering naar mijn schilderij keek. Na enige tijd vroeg hij duidelijk `Is dit schilderij te koop-?" Ik schok even, maar herstelde mij en antwoordde dat dit schilderij inderdaad te koop was. Wat is de prijs, vroeg de man nu. Ik moest echt even nadenken en zei "Hij kost 75 euro, maar als U hem zo meeneemt mag hij weg voor 65. De man dacht na en zei ik kom morgen bij U terug en hij gaf mij zijn kaartje.
Nu ging het gerucht snel in het rond "Hans heeft een schilderij verkocht" Ik vond het geweldig en de gedachte alleen al dat ik morgen een schilderij zou verkopen maakte mijn verblijf in Wemeldinge extra goed. Verder die dag ging het dan ook alleen maar over het schilderij. Slapen deed ik slecht en de volgende dag ging ik met bekwame spoed weer schilderen bij de kerk. Nu ging het schilderen duidelijk minder, want ik was niet geconcentreerd bezig. Ik dacht maar steeds wanneer komt toch mijn koper.
Weer was ik met mijn lunch bezig, maar niemand was nog komen opdagen Het was al 3 uur en we zouden nu spoedig weg gaan. Ik dacht dan ga ik maar naar de koper toe.
Ik zoeken en spoedig vond ik de zaak van de Makelaar. Ik liep naar binnen met mijn koop onder mijn arm. De heer van gisteren kwam mij al tegemoet. Direct liet hij mij weten dat zijn baas er niet was, zodat hij niet kon beslissen over de koop. Nu vroeg hij mij of hij een foto mocht maken van het schilderij en of ik dan mijn e-mail adres wilde achterlaten. Ik voelde nu gewoon dat de koop niet zou doorgaan. Ook na een week weer thuis te zijn heb ik nog steeds niets van Makelaar Kramer gehoord. Toch jammer want het is nog steeds een goed schilderij voor een klein prijsje.