Restaurant "De Koksmuts"

Maandag 03 september 2012

Waar vroeger de drugs - de wiet, en paddo's over de toonbank gingen, is nu een gezellig restaurant gekomen. Het heeft de naam gekregen van "De Koksmuts" wat natuurlijk wel nieuwsgierig maakt. De eigenaar is Mustafa, die dan weer samen met zijn vrouw het restaurant runt.

Mustafa is een echte Turkse-Nederlander. Dit betekent toch dat het eten meer uit Turkije zou kunnen komen. Zij hebben geen grote kaart, maar er is een lekkere soep - een voorafje - en dan vlees op houtskool klaargemaakt. En niet te vergeten de salades.

Om die salades alleen al gaan wij graag naar de Koksmuts toe. Ze zijn royaal met veel geitenkaas en diverse soorten olijven.

Belangrijk is ook om te weten dat de maaltijden niet duur zijn, en dat maakt juist een bezoek aan het restaurant zo interessant. Extra aanloop hebben zij met de lunchtijd. Voor 6 euro kan je het bord vol opscheppen. Zij hebben daarbij ook lekker Turks brood. Dit kan ook haast niet anders want Mustafa heeft ook een bakkerswinkel in de Javastraat.

Het restaurant is eenvoudig maar gezellig ingericht. Op de achtergrond altijd Turkse muziek. Als je daar ook zit te eten denk je gewoon dat je in Turkije bent.

Met goed weer kun je op het terras zitten, om daar je koffie te drinken en je eten te bestellen. Je moet dan niet zeuren over het lawaai van de auto's die langs komen.

In onze buurt zijn al diverse restaurants gevestigd. Maar Mustafa heeft het goed bekeken, hij wil het eenvoudig houden en de prijzen laag. Dit trekt natuurlijk ook klanten.

Daarom is het een aanrader een keer te gaan eten. Wel oppassen als u het restaurant binnen stapt. Er loopt een heel klein poesje rond die u zal begroeten.De Koksmuts
hoek Balistraat-Sumatrastraat
voor lekker eten en drinken

Hanz van Onna